• Συμβουλές Internet
  • 0811
Συμβουλές Internet
inBlog this entry has No Comments by pcfix

Καθημερινά όλοι και περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν το ίντερνετ είτε για εργασία ή και για ψυχαγωγία.

Προσοχή στις σελίδες που επισκεπτόμαστε γιατί ένας μεγάλος αριθμός από αυτές (ειδικά με πορνογραφικό υλικό), περιέχουν ιούς που μπορούν να κάνουν ζημιά στον υπολογιστή μας. Βασικός κανόνας… αν μπαίνοντας σε ένα site μας εμφανιστεί ένα μήνυμα με δύο κουμπιά στο τέλος ΟΚ και ΑΚΥΡΟ, ΝΑΙ – ΟΧΙ, πάντα πατάμε άκυρο ή όχι.

Αποφεύγουμε να δίνουμε στοιχεία πιστωτικής κάρτας σε site που δεν γνωρίζουμε. Όλα τα site μέσω των οποίων γίνονται συναλλαγές έχουν υψηλή κρυπτογράφηση. Για να είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε σε ασφαλές site προσέχουμε στον γραμμή κατάστασης (κάτω δεξιά), να εμφανίζεται  κίτρινο κλειδωμένο λουκετάκι.

Δεν δίνουμε username, password και στοιχεία πιστωτικής κάρτας ακόμα και σε άτομα της τεχνικής υποστήριξης εταιριών παροχής ίντερνετ, τραπέζης και γενικά σε όποιον και αν μας τα ζητήσει. Οι υπάλληλοι τεχνικής υποστήριξης το μόνο που χρειάζονται είναι το username σας. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να ελέγξουν την γρασσή σας ή τον λογαριασμό σας.

Μπορούμε να διαγράψουμε τα site που έχουμε επισκεφτεί από το μενού Εργαλεία > Επιλογές ίντερνετ και πατώντας Καθαρισμός ιστορικού. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να διαγράψουμε cookies και αρχεία των site που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στον υπολογιστή μας.

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε κάποια φωτογραφία ενός site αν κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και πατήσουμε Αποθήκευση εικόνας ως.

Loading images...

PcFix.gr