• Χρήσιμες γενικές συμβουλές
  • 0811
Χρήσιμες γενικές συμβουλές
inBlog this entry has No Comments by pcfix

Στον χώρο αυτό μπορείτε να βρείτε γενικές συμβουλές γύρω από τον υπολογιστή σας και με τον τρόπο αυτό να προφυλαχτείτε από δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ο υπολογιστής είναι κι αυτός μια ηλεκτρική συσκευή όπως όλες οι άλλες. Για τον λόγο αυτό πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα ασφαλείας όπως κάνουμε με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές.

  • Αποφύγετε να τοποθετείτε τον υπολογιστή σας κοντά σε θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ, αερόθερμα, παράθυρα με έκθεση στον ήλιο κλπ). Μην κολλάτε την κεντρική μονάδα σε γραφείο και τοίχο, αφήστε ένα μικρό κενό 10 – 20 εκατοστά γύρω γύρω. Επίσης να αποφεύγετε να την τοποθετείτε μέσα σε ντουλάπι και γενικά σε χώρο που δεν αερίζεται σωστά.
  • Ο υπολογιστής ακόμα και όταν δεν είναι ανοιχτός, βρίσκεται σε αναμονή. Αυτό σημαίνει ότι πάντα κυκλοφορεί ρεύμα στα κυκλώματά του.
  • Μια από τις πιο συνηθισμένες βλάβες είναι να καίγονται εξαρτήματα του υπολογιστή από αυξομείωση της τάσης του ρεύματος. Για να προφυλαχτούμε από την περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο λύσης και σίγουρα καμία από αυτές δεν είναι να βγάζουμε τον υπολογιστή από την πρίζα όταν δεν τον χρησιμοποιούμε, γιατί πολύ απλά το πρόβλημα θα μπορούσε να παρουσιαστεί και την ώρα που έχουμε τον υπολογιστή μας ανοιχτό.
  • Οι λύσεις που σας προτείνουμε είναι α) η αγορά και τοποθέτηση σταθεροποιητή τάσης (ups) ή β) η αγορά ενός απλού πολύμπριζου με προστασία από την υπέρταση. Στην πρώτη περίπτωση ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη είναι λιγότερο από 1% ενώ στην δεύτερη λιγότερο από 20%.

 

Loading images...

PcFix.gr